top of page

Waarom een samengesteld gezin anders is

Een samengesteld gezin is iets heel anders dan een kerngezin en zorgt vaak voor veel extra uitdagingen waardoor het flink kan botsen en knallen.


Denk bijvoorbeeld aan:


• De samenstelling van het ‘gezin’ wisselt regelmatig. Dan zijn alle kinderen er, dan maar 2, soms maar 1 of geeneen. Het ene moment is het dus druk in huis, het andere moment ben je misschien maar met z’n tweeën.

• Er is geen bloedverwantschap tussen de ‘stiefjes’. Dat is ook precies de betekenis van het woord ‘stief’. Stiefleden van het ‘gezin’ kunnen daardoor vaak minder van elkaar hebben. (En van je eigen kinderen kun je juist vaak meer hebben.)

• De ex-partners doen ook mee in het stiefsysteem, ze horen erbij, aangezien ze de andere ouders van de kinderen zijn. Kinderen zijn loyaal aan hun beide ouders.

• Rouw en verdriet spelen een rol: het verlies van het oude kerngezin. Dit kan voor elk gezinslid op een ander moment (weer) opspelen.

• Gewoontes en tradities, meegenomen uit de oude kerngezinnen, verschillen.


Dit zijn maar een paar voorbeelden van verschillen, maar wel hele belangrijke.


Vind jij dit ook lastig? Hier kun je alvast wat tips downloaden en als je erover door wil praten met mij in mijn praktijk in Zeist of (ook) met andere (stief)ouders zijn daar ook diverse mogelijkheden voor.

Kijk op de website voor het actuele aanbod: www.caringcoachingcounselling.nl/aanbod


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page